събота, 18 март 2017 г.

Крем супа от червена леща и кашкавал



Учудващо добра комбинация с прости продукти и бърза за приготвяне.

1 ч.ч. червена леща
1 глава лук
1 морков
1 картоф по-голям
1 ч.ч. прясно мляко
къри
сол
джоджен
3-4 с.л. олио
кашкавал за поръсване

Картофът и морковът се обелват и се нарязват на по-малки парчета.
Лещата ,морковът и картофът се слагат в тенджера, налива се вода колкото да ги покрие,малко сол и се сваряват.Наблюдавате процесът на варене,защото лещата набъбва много и е възможно водата да се окаже не достатъчна и ястието да загори. Все пак не прекалявате с водата,за да не се разводни.
След като де сварят зеленчуците се пасират и се прибавя прясното мляко.
В нагорещеното олио се запържва ситно нарязания лук. Като омекне се добавя къри на вкус. Запръжката се добавя към супата и се пасира отново. Оставя се да заври отново след което се дръпва от огъня, прибавя се джоджена и се разбърква.
Супата се поднася топла поръсена с настърган кашкавал.

4 коментара:

  1. Чудничка, бих я хапвала по всяко време:). Честита Пролет, Нат!

    ОтговорИзтриване
  2. Интересно съчетание от продукти Нати.Простичко и много лесно и вкусно.
    Поздрави ! Честита и вдъхновяваща да е пролетта за теб !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, благодаря! Честита пролет, нека винаги е слънчево и усмихнато в душата ти!

      Изтриване