понеделник, 10 юли 2017 г.

Хумус


200 г. нахут
2 с.л. сусамов тахан
сока от половин лимон
2-3 скилидки чесън
зехтин на вкус
сол
черен пипер на вкус

Накиснете нахута от вечерта във вода.
На сутринта  сменете водата и сварете до готовност. Олющете нахута.Пасирайте нахута с тахана ,чесъна,подправките,сока от лимона и 2-3 супени лъжици зехтин. Опитайте и добавете още зехтин ако е необходимо.
Разбира се количеството на подправките е ориентировъчно. Може да увеличите или намалите някои от тях според вкуса ви.

2 коментара:

  1. Нати,
    научих се да правя и употребявам у дома хумус след като посетих Израел преди известно време.Употребата на хумус в Израел е всекидневна и то обяд и вечер хумусът е задължителен.Много здравословен и много вкусен.Днес постепенно приучвам и моето семейство да го употребява редовно, защото нахута и тахана са чудесни и здравословни храни.Чудесен се е получил и твоят хумус.
    Поздрави и весело и прохладно лято !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, и аз се опитвам да приучавам семейството си , но трудно ми се получава.
      Поздрави и от мен!

      Изтриване